09:43
Відмовся від куріння! Обери здоров’я!

Тютюнокуріння – шкідлива звичка, що чинить згубний вплив на організм, адже тютюновий дим – дуже отруйна речовина, яка, крім нікотину, містить у собі близько 1000 отруйних твердих і газоподібних речовин. Окрім негативного впливу на нервову систему й мозок, серцево-судинну та дихальну системи, тютюнокуріння збільшує ризик розвитку онкологічних захворювань; небезпечним є й так зване «пасивне куріння».

Нікотин є однією з найсильніших з відомих рослинних отрут, які впливають на нервову систему. Поступово організм пристосовується до нікотину, отруєння організму триває, а фізична й психологічна залежність до нікотину виникає досить швидко.

При курінні нікотин потрапляє в кров і вже через 7-10 секунд досягає мозку, чинить вплив на рецептори, стимулює нервову систему штучно виробляти «гормони радості» – серотонін і дофамін, що створює відчуття емоційного задоволення та призводить до фізичної залежності. Психологічна ж залежність полягає в тому, що людина курить у відповідь на певні емоції, почуття чи думки (роздратування, знервованість, злість тощо); після викуреної цигарки настає хибне відчуття заспокоєння.

Подумайте, чи дійсно ви маєте необхідність бути залежними від куріння?

Переваги життя без куріння:

після того, як буде викурено останню цигарку, стануть відчутними позитивні зміни в організмі;

зникне залежність від куріння;

підвищиться продуктивність, оскільки мозок почне краще працювати;

зменшиться втомлюваність;

знизиться ризик виникнення захворювань, пов’язаних з курінням;

полегшиться перебіг багатьох захворювань, ефективність їх лікування підвищиться;

відмова від куріння – турбота про рідних і близьких, адже пасивне куріння також є шкідливим і викликає певні захворювання;

з’явиться можливість заощадити кошти та витратити їх на омріяну подорож, придбання необхідних речей тощо.

Кинути курити може кожен (навіть затятий курець), головне – бажання та докладені зусилля, спрямовані на подолання залежності та повну відмову від куріння.

Переглядів: 108 | Додав: senya19862007 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0